Irlandblogg 14

Stan Products                        © Stig Hägglund (2011)

Resa på Irland

14 juni – 30 juni 2011

 

 

 

 

 

Dag 14

 

 

 

måndag 27 juni

 

 

Haninge - Linköping

 

Det var en solig och närmast het morgon som mötte oss efter natten hos våra vänner Gunder och Louise i Haninge. Vida bättre än någon morgon på Irland. Värdparet gav sig av till sina jobb och hunden C åkte till sitt dagis. Grannpolisen i parvillan, som tagit hand om vårt marsvin Esme, kom ut på gården med sina barnbarn. Vi hade ett par presenter som tack för omvårdnaden och marsvinet verkade må bra och hade gosarmorgon med sin matte Anna. Viktoria fick sova ytterligare någon timme då hon inte sovit någonting natten innan på flygplatsen. Katarina satt och glodde i sin iphone, det typiska beteendet för iphone – ägare!

Vi åkte vidare mot Linköping och radhusförorten i söder där det var 24º varmt och blå himmel och marsvinet Esme och jag låg mest under ett plommonträd medan S sprang omkring och åt smultron och tjattrade. Han kunde prata korta meningar nu. A spelade tv-spel, som hon brukade. Erik och min familj var iväg och handlade mat. Elvira jobbade på sjukhuset. Jag låg och läste gamla tidningar och njöt över att få uppleva lite riktig sommar. Vi pratade om att åka till någon strand, men beslöt att skjuta på det till nästa dag för att då göra en utflykt. Choklad­fabriken i Ljungsbro brukade vara ett stadigt mål.

På kvällen satt vi nu länge utomhus och åt grillad kyckling till vin och öl och debatterade vetenskap kontra religion, dansk djurhantering och andra angelägna ämnen. Esmedjuret betade i trädgården till sent.

 

 

Stig Hägglund