Resa i Västra Västafrika 22

 

Dag 22

 

 

 

Söndag 26 november

 

 

 

Dakar

 

Sov bra i det relativt dyra (210 kr), men bekväma rum, med stillsam air con, varmvatten i duschen och läslampa. Dessutom ingick en bra frukost och poolen. Dagens mål var en utflykt till Ile de n´Gor.

 

Tog taxi till en plats längre österut, varifrån stranden låg nära och varifrån också båtarna gick ut till ön, så det var ett bra alternativ. De öppna pirogerna tog 1000 cfa för färden till ön och taxin halva den summan.

 

Det var ett riktigt behagligt besök. Följde de blommande trånga gränderna runt ön, som var klart överblickbar. Kollade in surfare på de höga vågorna på öns utsida och badade ett par gånger i lä på syd och östsidan. Stränderna dominerades av svarta vulkaniska block med sand emellan. Vid piroghamnen fanns också serveringar och jag slog mig ner med någon lokal juice, som inte var god. Fler och fler besökare kom över dagen och det fanns också några ställen att bo, men jag var nöjd att uppleva ön som utflykt.

 

Kanske var det resans sista utflyktsdag. Tänkte jag när jag återvände till rutinerna på Quicksilver strax efter lunch. Det fanns inte något mera planerat i alla fall. Men rutinerna var i alla fall trevliga: 2-3 badsejourer vid poolen, med 5-10 simrundor. Promenad till butiken för något ätbart och ett par öl. Vid poolen kunde jag sedan köpa en liten öl och diskret fylla på glaset med det från butiken. Till middagen ett besök på La Brioche Dorée.

 

Hemma var det adventsstädning och snöfall! Här snurrade fläkten hela tiden och höll värmen och myggorna nere. Låg och funderade på den här formen av resande – 3-4 veckor vår och höst – om det var slut med det nu? Det kändes så, när det glidit över till semesterresa. Vila gjorde jag gärna hemma. Var pensionerad och 70 år. I varje fall borde inte resorna överskrida tre veckor och det kanske räckte med en per år. Jag hade knappast heller råd att fortsätta resa så här intensivt.

Stig Hägglund